U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Individuele hulp

Onze stichting ondersteunt bij voorkeur kwetsbare kinderen en mensen met beperkingen via al reeds bestaande, lokale initiatieven. Helaas zijn er altijd mensen die tussen wal en schip vallen en niet opgenomen zijn in bestaande programma's. Daarom willen wij ook daar graag hulp bieden.

 

Een voorbeeld daarvan is Carolyn, een zwaar beperkte vrouw in een van de dorpen bij Lusaka, de hoofdstad van Zambia. Na een normale jeugd, zonder bijzondere problemen raakte Carolyn op volwassen leeftijd meer en meer gehandicapt, als gevolg van een progressieve gewrichtsaandoening. Dit heeft ertoe geleid dat Carolyn nu al zo'n 10 jaar alleen maar liggen kan, waarbij haar benen en heupen inmiddels volledig vergroeid zijn. Ze is hierdoor volledig afhankelijk geworden. 

 

Nadat onderzoek in een gespecialiseerd ziekenhuis uitwees dat er voor Carolyn geen uitzicht op enige verbetering is, hebben we haar ondersteund middels een aangepast bed en een aangepast huis. Daarnaast hebben we haar een voorraad brei- en haakmaterialen geleverd, die ze gebruikt om zelf wat inkomen te genereren. Carolyn blijkt bijzonder getalenteerd! Momenteel maakt ze kussenhoezen die we van haar opkopen en doorverkopen in Nederland. 

 

Soms wordt individuele hulp als een druppel op een gloeiende plaat beschouwd, maar het geval van Carolyn bewijst wel weer hoeveel verschil dit toch kan maken in een mensenleven. Carolyn heeft meermalen verteld hoe haar leven veranderd is, dat ze minder zorgen heeft, een dagbesteding en dat ze sinds lange tijd weer goed slaapt. Ook haar kinderen en haar moeder profiteren mee van deze veranderingen. We hopen nog lang contact te mogen houden met Carolyn en willen haar kussenhoezen van harte bij u aanbevelen!