U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Makeni Ecumenical Centre    (makeni.org.uk)

Dit leer- en ontwikkelingscentrum in Lusaka, Zambia, is eind jaren 60 opgericht door pastor Pierre Dil en zijn vrouw Wenda. Momenteel is het centrum nog steeds actief op verschillende terreinen. Wij, van stichting Pearl foundation, voelen ons zeer verbonden met Makeni vanuit een lange periode van vrijwilligerswerk. De projecten die wij als stichting ondersteunen vinden voor een groot deel plaats vanuit Makeni. We hopen nog lange tijd onze goede relatie met Makeni te kunnen onderhouden en hen van dienst te kunnen zijn door ze financieel te blijven ondersteunen!

 

Stichting 'Op eigen benen'    (www.eigenbenen.nl)

Deze Nederlandse stichting zamelt geld in waarmee ze projecten ondersteunen die in Zambia perspectief bieden aan jonge mensen met handicaps. Een voorbeeld hiervan is de 'Holland Disabled Association' in Solwezi en een internaat voor gehandicapte kinderen in Kasempa. We hebben het voorrecht gehad om ter plekke op bezoek te gaan in Solwezi en zijn onder de indruk geraakt van de mooie projecten die door 'Op eigen benen' gesteund worden. We maken gebruik van elkaars ervaring en netwerk en hopen dit in de toekomst ook te blijven doen!

 

Stichting Vrienden van Makeni    (www.vriendenvanmakeni.org)Vrienden van MakeniVrienden van Makeni

Deze Nederlandse stichting is al sinds zeer lange tijd verbonden aan Makeni Ecumenical Centre in Lusaka. Via hen zijn wijzelf met Makeni in contact gekomen in 2012. We houden elkaar op de hoogte van onze activiteiten en wisselen ervaringen uit.