U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Carolyn en haar zonnepaneel (maart 2018)

In mei 2015 hebben we de ernstig gehandicapte en bedlegerige Carolyn geholpen met de aanschaf van een zonnepaneel en een oplaadstation voor telefoons. Deze heeft ze sinds die tijd gebruikt om telefoons van dorpsbewoners op te laden. Hier verdient ze een klein beetje geld mee en het levert ook direct wat sociale interactie op.

Helaas is het zonnepaneel in 2017 gesneuveld. We hebben opnieuw een gift gedaan. Hier is een sterker, groter paneel en bijbehoren voor aangeschaft. Carolyn kan nu, naast telefoons, ook grotere elektrische apparaten opladen. Ook gebruikt ze de stroom om radio te kunnen luisteren. Ze is ontzettend dankbaar voor de hulp die ze gekregen heeft. Het blijft heel gaaf om te zien hoe drastisch haar situatie verbeterd is, sinds de bouw van haar nieuwe, aangepaste huis!

 

 

Steuntje in de rug voor Abigail (maart 2018)

Abigail is een jonge vrouw die in haar tienerjaren enige tijd heeft doorgebracht in het St. Nicholas Children’s Village op Makeni. Door omstandigheden kon ze daar echter niet blijven en ze woont nu in Mwomboshi settlement village. Abigail is zeer kwetsbaar, lijdt aan epilepsie en is hierdoor ook behoorlijk beperkt. Ze is lid van de Chisomo Disabled Club en heeft dus meegedaan met het kippenproject. Ze is echter een van de leden die moeite heeft dit tot een succes te maken. Vorig jaar is haar situatie zelfs nog moeilijker geworden, nadat ze tijdens een epileptisch insult in een open vuur is beland en haar beide voeten hierbij verbrand heeft. Op verzoek van onze contactpersoon hebben we haar een extra gift gegeven. Deze wil ze gebruiken om vanuit Lusaka bulkverpakkingen zout, suiker etc. aan te schaffen, welke ze in het dorp met winst kan verkopen. Abigail was heel blij met deze extra steun en we wensen haar veel succes!