U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Home Based Care update (september 2017)

Tot nu toe hebben we in 2017 al 46 kinderen kunnen helpen om naar school te gaan! We willen jullie graag vertellen hoe het Home Based Care programma in z’n werk gaat.

Zoals Home Based Care al zegt, gaat het om kinderen die thuis (bij familie) wonen, maar door moeilijke situaties niet naar school kunnen gaan.
Wij krijgen van het bestuur van Zambia een aanvraag opgestuurd. In deze aanvraag staan o.a. de volgende punten vermeld: naam, gewenste opleiding, achtergrond en reden van de aanvraag, kosten van de opleiding en een foto.
Hieronder ziet u een aanvraagformulier van Chipo (dit is niet haar echte naam). Chipo is een weeskind, als baby is ze op straat achtergelaten. Ze is besmet met het HIV virus en krijgt daarvoor medicatie. Haar oma zorgt nu voor haar.

Vervolgens besluiten wij als bestuur of we aan het sponsorverzoek tegemoet kunnen komen. In de meeste gevallen is dit mogelijk! We maken dan het geld over naar Makeni Ecumenical Centre. Als mrs. Oreta (HBC coördinator in Zambia) het schoolgeld heeft betaald, krijgen we een bonnetje met de betaling. Zo weten we zeker dat het geld op de goede plek terecht komt. Na een half jaar krijgen we de schoolresultaten te zien. In sommige gevallen krijgen we nog foto’s opgestuurd of een verslag. Mrs. Oreta bezoekt de kinderen die gesponsord zijn via ons HBC programma. Als deze kinderen vragen hebben, kunnen ze ook naar het Makeni Centre toekomen. 

 

Aanvraag ChipoAanvraag Chipocijferlijst anoniem
cijferlijst anoniem