U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Voortgang Home Based Care sponsoring

Ook dit jaar hebben we met uw hulp weer veel kunnen betekenen voor een aantal kinderen/tieners/jongeren die tegen problemen aanlopen in het afmaken van hun school of vervolgopleiding. In sommige gevallen betreft dit kinderen die beide ouders verloren zijn en worden opgevangen bij bv. een oma. In andere gevallen is er sprake van een economisch dusdanig zorgelijke situatie dat ouders het niet voor elkaar krijgen een opleiding te betalen. 

Ook dit jaar hebben we weer een heel aantal gezinnen kunnen helpen en we hebben het voorrecht gehad een aantal van hen te mogen ontmoeten tijdens het expeditie bezoek aan Zambia. Het was voor zowel deze kinderen als onszelf erg bemoedigend elkaar te ontmoeten. We merken dat de sponsoring uit Nederland een groot verschil maakt in de levens en het toekomstbeeld van deze jonge mensen! Enkele voorbeelden:

John & Joseph, een vrolijke en gemotiveerde tweeling van 19 jaar oud. Hun vader is lichamelijk beperkt en woont op het platteland. Hij heeft grote moeite te voorzien in het schoolgeld van zijn kinderen. Door de sponsorhulp maken deze jongens dit jaar het laatste jaar van de middelbare school af. John wil journalist worden, Joseph leraar. 

Cedric, een lieve maar zwaar gehandicapte jongen uit een sloppenwijk van Lusaka. Zijn verhaal is elders op de site terug te vinden. Sinds er donaties voor hem zijn binnengekomen kan hij voor het eerst in 18 jaar naar een speciale school. 

Lillimae, een leuke tiener van 14 jaar, heeft een valse start gehad in haar leven. Haar ouders zijn overleden en ze is vanaf haar geboorte HIV positief. Ze is nu opgevangen bij haar oma, evenals haar neefje. We helpen haar naar school te gaan en tijdens ons recente bezoek liet ze trots haar rapport zien, de beste van de klas! Ze gaat ongetwijfeld een mooie toekomst tegemoet!

Zomaar 4 mooie voorbeelden van de resultaten die met uw hulp via dit schoolgeldprogramma geboekt worden. We zijn dankbaar voor de voortgang!