U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Home Based Care

Dit schoolgeldprogramma van Makeni Ecumenical Centre is iets wat wij als stichting een warm hart toedragen. We hebben dankzij uw giften al veel kinderen naar school kunnen helpen en er zijn er al een paar afgestudeerd! Tijdens ons bezoek hebben we een aantal kinderen persoonlijk mogen ontmoeten en kunnen bemoedigen. Bijzonder is dat we momenteel veel kinderen sponsoren in de vestigingsdorpen van Makeni. Een deel van deze kinderen is gelinkt aan de groep gehandicapten die wij ook sponsoren. Zo kunnen de kinderen naar school en worden de gehandicapte (groot)ouders ontlast. Een win-win situatie!

Een heel bijzondere jongen hebben we ontmoet in een sloppenwijk in Lusaka. Hij heet Cedric en is zwaar spastisch sinds zijn geboorte. Hij kan terecht op een speciale school; maar zijn moeder kan dit onmogelijk betalen, vooral vanwege de hoge transportkosten. Cedric zit nu al 18 jaar elke dag thuis. We hebben besloten hem te gaan helpen. Via Makeni gaan we zijn schoolgeld betalen en een deel van het transport. Zijn moeder levert zelf ook een bijdrage en ook is er steun van een bevriende arts, die graag wil meehelpen. 

Update: Inmiddels gaat Cedric naar school!