U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Prachtige voortgang pluimveeproject CPDC!

De groep gehandicapten uit de dorpen Mwomboshi en Kalwelwe (nu verenigd in de Chisomo Pearl Disabled Club) zijn de afgelopen twee jaar financieel ondersteund door onze stichting. Doel was het opzetten van een project met ‘’village chickens’’, waardoor er een continue stroom van inkomsten wordt gecreëerd voor de leden van de club. Het verzorgen van de kippen is weinig arbeidsintensief en kan mooie winsten opleveren.

 We hebben een bezoek gebracht aan ieder individueel project en hebben meetings gehad met beide lokale besturen. Ons bezoek was erg bemoedigend! Van de 22 leden hadden 19 leden hun schuur afgebouwd, alle leden hebben de kippen ontvangen. Bij de meeste leden zijn al meerdere kuikens geboren

 Alle leden gaven aan zeer dankbaar te zijn! Echter was het gegeven budget onvoldoende om ook een omheining te kunnen maken. Gevolg hiervan is dat de kippen vrij rondlopen en hierdoor kapitaal verloren gaat ten gevolge van roofvogels en slangen. De leden die alles op orde hadden ontvingen 25 meter gaas om deze omheining te kunnen maken.

 Het was ontzettend goed om elkaar weer te zien en in de armen te sluiten! Wederzijds enthousiasme en vertrouwen is gegroeid en we hebben heel duidelijk gemerkt dat deze kwetsbare groep mensen weer hoop heeft gekregen voor de toekomst. Met de donatie van het gaas is het kippenproject in principe afgerond. We houden contact met elkaar en voor mogelijk toekomstige projecten kunnen ze ons weer benaderen. Veel reden voor dankbaarheid!

Chisomo Pearl Disabled Club