U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Update steun aan Carolyn.

Indrukwekkend tijdens ons werkbezoek in mei 2015 was ons weerzien met Carolyn, de zwaar gehandicapte vrouw in Mwomboshi. Ze woont nog steeds met haar oude moeder in het nieuwgebouwde huis en ze zijn daar erg dankbaar voor. Keer op keer verwijzen ze weer naar de tijd dat Carolyn op de grond lag in een angstig klein en donker hutje. Nu hoeft ze niet langer bang te zijn voor slangen of ander ongedierte en de slagregens in de natte tijd. Beide vrouwen gaven aan soms honger te lijden. De oude moeder probeert nog wat mais en groentes te verbouwen, maar dit begint fysiek erg zwaar te worden.

 We gaan Carolyn om die reden vanaf nu iedere maand een zak mais doneren. Verder hebben we haar een radio gegeven, een deken tegen de kou, een lamp op zonne-energie, een mobiele telefoon en een oplaadstation op zonne-energie. Dit systeem gaat ze gebruiken om geld mee te verdienen. Dorpsbewoners kunnen hun telefoon komen opladen tegen een kleine vergoeding. Ten slotte hebben we haar matras vervangen, aangezien Carolyn dag en nacht op bed ligt, en heeft ze een ruime voorraad pijnstillers gekregen.

 Wat heerlijk om beide vrouwen zo te kunnen helpen!