U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

17 december 2014

Klaar voor fase 2!

Na lang wachten en veel communicatie over en weer is het dan eindelijk zover: De gehandicapte gemeenschap van 'Chisomo Pearl Disabled Club' is klaar voor de 2e fase van hun pluimveeproject! Het geld van onze eerste donatie aan deze groep is gebruikt om materialen aan te schaffen voor de bouw van verschillende kleine kippenhokken die de leden van Chisomo zullen gaan gebruiken om kippen te houden. Er is gekozen voor het inzetten van zogeheten '' village chickens'', een sterk kippenras wat gebruikt wordt voor voortplanting, eieren en natuurlijk vleesconsumptie. Deze wijze van kippen houden is minder intensief dan het produceren van de bekende 'plofkippen' voor de vleesindustrie. 

De verschillende leden van Chisomo kunnen op deze wijze elk individueel blijven werken, op kleinschalige wijze en hier zelf op directe wijze van profiteren door gebruik te maken van de lokale markt. 

Vanuit onze stichting helpen wij deze mensen verder op weg door een donatie te doen die gebruikt zal worden voor de aanschaf van goede legkippen, enkele haantjes en overige materialen. We houden jullie op de hoogte van de voortgang!

 

De Chicken Shelters!